Slået op d.

Er din motorcykel klar til foråret?

Motorbike in shop

Vejene begynder så småt at være fri for salt, fuglene pipper, solen varmer forsigtigt, og det kribler i fingrene for at få lov til at gøre motorcyklen klar til forår og sommer. For motorcykelentusiaster kan vinteren være meget lang, da de fleste parkerer motorcyklen i garagen vinteren over. Her kommer nogle gode råd til, hvordan du får motorcyklen forårsklar.

Skift olier og rengør din MC

For at belaste motoren mindst muligt og få den bedste køreevne ud af motorcyklen anbefales det at udskifte både motorolie, oliefilter og luftfilter, inden du skal ud på vejene til foråret.

Hvis du ikke rengjorde din motorcykel, inden den kom i vinterhi, kan du bruge en af de første forårsdage med sol på at pudse motorcyklen. Der er mange kroge, rum og hjørner at pudse og fjerne skidt fra. Gå i detaljer og giv dig tid til at være grundig. Så vil du sætte ekstra stor pris på den første tur på vejene på en skinnende motorcykel. Selvom du rengjorde din motorcykel, inden du satte den i garagen for vinteren, kan der stadig have samlet sig støv på den. Giv den en hurtig tur med kluden og efterspænd eventuelle dele, som trænger til det.

Strøm på

Efter en vinter uden gang i motorcyklen kan den godt have tabt strøm. Især hvis du ikke løbende har opladet motorcyklen henover vinteren. Husk derfor at oplade motorcyklen i god tid, så du ikke bliver skuffet over, at den ikke har mere strøm på, når du skal ud på vejene første gang. I samme ombæring kan du tjekke forbindelserne og efterfylde vand på batteriet.

Er du selv klar?

Et step i processen mod at blive forårsklar indebærer også dig som motorcyklist og dit udstyr. Var det noget med et styrt sidste sensommer? Så skal du have dit tøj tjekket igennem for slid, da det er mere sikkert med nyt tøj, hvis du skulle ramme asfalten igen. Skal du udskifte eller opgradere enten tøj, hjelm eller andet udstyr, kan det være fornuftigt at vælge det i farver, som er nemme at se for bilister. På den måde er det mere sikkert for både dig og bilisterne, når I færdes sammen i trafikken.

Hvordan er det nu lige med forsikringen?

De mest almindelige motorcykelforsikringer dækker kun inden for motorcykelsæsonen, som er fra 1. marts til og med 30. november. Du skal derfor være opmærksom på ikke at komme ud på motorcyklen for tidligt, selvom foråret lokker, for så gælder din forsikring ikke. Dog kan du hos nogle forsikringsselskaber købe en tillægsforsikring. Denne tillægsforsikring sørger for, at du også er dækket om vinteren. Men vær opmærksom på, at den kun gælder for ét år ad gangen og derfor skal fornyes hvert år. Selvom du ikke har en tillægsforsikring, kan du stadig køre i vintermånederne. Så dækker forsikringen dog ikke, og du skal selv betale omkostningerne for eventuelle skader.

Vigtigt at huske er, at forsikringerne sjældent dækker for skader, der er forårsaget af vejret, hvad end det er om sommeren eller om vinteren. Sørg derfor for at få din motorcykel i tørvejr og rengør den gerne efter hver tur, så du undgår rust, tæringer eller lignende, som forsikringen ikke dækker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *