Slået op d.

Gør motorcyklen klar til vinter

Man working on motorbike

Motorcykelsæsonen slutter officielt den 30. november og begynder først igen den 1. marts. Det skyldes, at mange forsikringer kun dækker i denne periode, derfor gør MC-kører landet over sig nu klar til at sende motorcyklen i vinterhi. Er du i tvivl om hvilke foranstaltninger, du bør gøre dig inden Hr. Vinters ankomst, så læs med her og få et par basale råd til at gøre motorcyklen vinterklar. Hvis du behandler den ordentligt henover vinteren, vil den takke dig, når den igen ruller ud på den danske asfalt til foråret.

Opstaldning

Det allerbedste, du kan gøre for din motorcykel, er at få den opstaldet. Det betyder, at du finder et tørt og varmt sted, for eksempel en garage, hvor motorcyklen kan holde vinteren over. Det er vigtigt, at der netop er varmt og tørt, da det især er om vinteren, at der kan opstå rust i de indre dele. Du gør altså din motorcykel en stor tjeneste ved at få opstaldet den. Har du ikke selv en garage tilbyder mange mekanikere, at den kan holde hos dem vinteren over. Der findes også virksomheder, som specialiserer sig inden for vinteropbevaring af motorcykler.

Smør løs!

Hvis du vil undgå en knirkende og uhåndterbar motorcykel, når du begynder den nye sæson til foråret, er det en rigtig god ide, at smøre alle bevægelige dele af cyklen med olie eller lignende. Disse dele svarer til menneskenes led i kroppen, og hvis man ikke bevæger sine led, ved man godt, at det går ud over bevægeligheden. Samme gælder for motorcyklen. Ved at smøre de bevægelige dele undgår du, at de sætter sig fast, eller på anden måde bliver slidte.

Skift olien

Efter en hel sæson på de sommervarme danske veje kan det være en god ide at skifte olien. En træg og tyktflydende olie kan nemlig være årsagen til start problemer, når kværnen skal ud på vejene igen til foråret. Du gør derfor klogt i at skifte olien. Derudover bør du rense oliefilteret, hvor der efter en hel sæson kan være opsamlet meget skidt og snavs. Har du ikke selv mod på at få beskidte fingre, så kan din mekaniker med garanti hjælpe dig.

Tjek din forsikring

Er du en af de få rå med vikingeblod i årene, der også kører på motorcyklen i vintersæsonen, bør du måske lige kontakte dit forsikringsselskab, inden du sætter dig op på kværnen og gasser op. Som nævnt dækker de fleste standardforsikringer kun i den officielle sæson, altså fra den 1. marts til den 30. november. Vælger du at køre en tur uden for denne periode, kan du risikere, at du ikke er dækket af din forsikring. Ligesom med biler er det lovpligtigt at have en forsikret motorcykel. Det er intet problem at udvide forsikringen til en helårsforsikring, du skal blot betale ekstra. Det ville nemlig være enormt ærgerligt ikke at være dækket i tilfælde af, at uheldet skulle være ude. Foruden forsikringen bør du desuden sikre, at du har helt styr på at køre med motorcyklen på vinterglatte veje.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *