Slået op d.

Guide: Gør motorcyklen klar til sommeren

motorcycle-1927533_960_720

Sommeren er kommet, og du kan se frem til lange køreture på din motorcykel med vind i håret og gashåndtaget i bund – men altså kun hvis du har fået gjort din motorcykel klar til sommeren.

Det er uhyre vigtigt, at du får gjort motorcyklen klar til sommeren, efter den har været i vinterhi de sidste mange måneder, både for din egen sikkerhed, men også for andres.
Læs denne artikel, hvor du bliver klogere på, hvilke ting og sager du skal være særligt opmærksom på, inden du kører ud på de danske veje.

Olie og oliefilter

Nogle af de første og mest basale ting, du skal tjekke, er både olie, oliefilter og luftfilter, så motoren belastes så lidt som overhovedet muligt, og så den holder en hel sæson endnu.

Bremseklodser og bremsevæske

Hvis du planlægger en længere tur på din motorcykel over sommeren, kan du med fordel få skiftet bremsevæsken allerede nu, så bremserne er klar til en længere tur på vejene. Sørg for at bremsevæsken passer til din specifikke motorcykel.

Pudsning

Det er vigtigt at pudse motorcyklen grundigt, før du kører ud på vejene. Kom godt ind i de små kroge og fjern alt skidt og snavs, som har ophobet sig over vinteren. Se også efter hvilke dele der trænger til efterspænding eller udskiftning.
Du skal også huske at smøre alle kabler, greb og bevægelige dele på motorcyklen, så al manøvrering glider let på dine køreture.

Lys og lygter

Langt de fleste ulykker på motorcykel sker, fordi medtrafikanter overser dem, så vær ekstra opmærksom på, at der er lys i alle dine lygter og pærer. Det er nemt og hurtigt, og du vil på få sekunder opdage, om de trænger til en udskiftning.

Dækkene

Når din motorcykel står pakket væk vinteren over, bliver dækkene hurtigt flade og stive i gummiet – og hvis din motorcykel på intet tidspunkt er blevet flyttet rundt, har dækkene muligvis også flade punkter. Giv dækkene en omgang luft, og tjek om dækmønstret er minimum 1 millimeter – gerne mere. Du kan købe nye sommerdæk hos deakonline.dk, hvis dine dæk er for slidte og ikke kan klare endnu en sæson på vejene.

Du og din motorcykel er nu godt klædt på til at køre ud på de danske veje i sommermånederne. Husk at bruge tid på at gøre din motorcykel sommerklar, både for din egen sikkerheds skyld, men også for værdien af din motorcykel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *